Van het Bestuur

Schone Loenense MHC-velden!


Nieuws afbeelding 10
Feb
Beste leden,

Afgelopen vrijdag zijn, toen het zonnetje nog volop scheen, onze hockeyvelden gekeurd vanuit de KNHB. De voorlopige conclusie (het officiële rapport moeten we nog ontvangen) is dat onze velden er naar verwachting, op wat kleine reparatiewerkzaamheden na dan, nog goed bij liggen. Uiteraard blijven we kritisch als het gaat om hockeygenot en de omgeving. Het blijkt dat de nieuwe biologische reinigingsmethode, zoals de Loenense MHC deze aan het begin van de winterstop heeft ingezet, fantastisch resultaat oplevert!

Veel hockeyvelden hebben overlast door organische vervuiling, het veld slibt dicht. Hierdoor ontstaan er gladheid en wateroverlast door o.a. algen. Op veel locaties worden nog steeds chemische middelen gebruikt om deze problemen aan te pakken maar dat wil niemand meer. Al deze middelen komen immers in het milieu terecht en daarnaast wil je daar ook niet op sporten.

Het is bewezen dat met biologie dit heel succesvol voorkomen kan worden. Dat doen wij met MO5 Sport van Algavelan. Dit bestaat uit levende micro-organismen en die doen het werk. Zij ruimen alles op, net zoals de bladeren in het bos verteren. Simpel gesteld: Is er niets meer te eten, dan zijn er ook geen algen meer. Op ons veld 3 is inmiddels goed te zien dat we al een tijdje met dit middel bezig zijn. De bruine drap (algenresten) wordt al behoorlijk minder en het veld is weer groen aan het worden. Ook op veld 1 is al te zien dat we steeds minder bruine plekken in het veld aantreffen.

De micro-organismen die wij gebruiken werken zoals de natuur dat doet, zonder chemie, zonder gif. Dus geen risico voor sporters en geen nadeel voor de omgeving. Niet voor planten, niet voor insecten en vissen. De sloot blijft gewoon gezond. Wel zo fijn. Als Loenense Mixed Hockey Club willen we ook op deze manier onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, in de eerste plaats naar onze leden die op onze velden sporten, maar natuurlijk ook naar het milieu toe.

En last but not least, zo kunnen we de tweede helft van het seizoen weer volop starten op frisse velden!

Het Bestuur.